Herstel

Bij Qi-May onderscheiden we binnen TuiNa twee soorten therapieën. De eerste is gericht op zo snel mogelijk herstel. Als u bent hersteld zijn verdere behandelingen niet meer nodig. Voor degene die geen klachten (meer) heeft, biedt Qi-May een fit-blijf programma aan. Beide therapieën beginnen met een consult.

Consult

De eerste afspraak begint met een gedegen consult. Daarin stel ik u gerichte vragen over uw klachten. Aan de hand van de antwoorden diepen we de situatie verder uit. De vragen kunnen dan bijvoorbeeld gaan over slaappatroon, spijsvertering, werk, leefgewoonten, eventuele overbelasting of andere relevante factoren. Ook vindt er een drukpunt-, pols- en tongdiagnose plaats. Deze combinatie van informatie leidt tot een startdiagnose. Van hieruit stellen we samen een behandelplan op. Een consult duurt ongeveer 15 minuten.

Aansluitend aan het consult vindt er een TuiNa-behandeling plaats.

Behandeling

We beginnen met één of twee intensieve behandelingen van elk 1½ uur. Hierin pakken we de bron en oorzaak van uw klachten aan. De informatie die uw lichaam als reactie geeft, verwerk ik direct in de diagnose en de behandeling. Blokkades kunnen zo sneller worden weggenomen en lichaamsfuncties worden versterkt. Hierdoor kan het lichaam zichzelf weer herstellen.

De meeste cliënten voelen tijdens de behandeling al een lichte verbetering, maar het lichaam zal zich vooral in de dagen na de behandeling verder herstellen. Daarom zit tussen de 1e en 2e  behandeling enkele weken. Aan het eind van een behandeling maken we een afspraak voor een telefonisch overleg. Daarin bekijken we of de behandeling zinvol is geweest en beoordelen we samen of een voortgang van de therapie gewenst is.

Als na twee behandelingen de klachten nog niet volledig weg zijn dan vervolgen we de therapie. We blijven na elke behandeling evalueren of het voortzetten van de therapie zinvol is. Voor mij is belangrijk dat u in dit proces na iedere behandeling een verbetering ervaart. Voelt u zich weer fit, dan is verdere behandeling niet meer nodig. U kunt wel gebruik gaan maken van het fit-blijf programma.

Als u na enkele behandelingen geen verbetering ervaart, zal ik u aanraden contact op te nemen met uw huisarts of een andere behandelaar.

“If you have health, you probably will be happy, and if you have health and happiness, you have all the wealth you need, even if it is not all you want. “
Anonymous • Quote of the Day
“Happiness cannot be traveled to, owned, earned, worn or consumed. Happiness is the spiritual experience of living every minute with love, grace, and gratitude.”
Anonymous • Quote of the Day

Qi-May

Marja Cornelissen-Egelmeers
Therapeute TuiNa en acupunctuur

mob     06-10444993
web     www.qi-may.nl
mail     info@qi-may.nl

Locatie Praktijk

Gezondheidscentrum Overloon
Baansestraat 6
5825 BX Overloon