TuiNa

Wat houdt TuiNa in?

TuiNa is, net als acupunctuur, een behandelmethode binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze. TuiNa is de meest bekende Chinese drukpuntmassagetherapie. Het betekent “duwen“ (Tui) en “vastpakken” (Na). TuiNa en acupunctuur hebben een intensief effect op het lichaam en stimuleren het zelfhelend vermogen. Met TuiNa-massage wordt, ten opzichte van acupunctuur, een groter gebied van het lichaam bereikt en door de verschillende massagetechnieken dringt de werking van TuiNa diep in het lichaam door.

Qi (spreek uit tsji) betekent ‘energie‘ en vormt in deze geneeswijze de rode draad. Deze energie stroomt in meridianen. Meridianen zijn energiebanen welke verbindingen vormen met elkaar, met de organen, met andere structuren zoals spieren, pezen, gewrichten en uiteindelijk met het hele lichaam. Als de Qi sterk is en daarbij goed kan stromen door alle lichaamsstructuren, is de weerstand optimaal en kan het lichaam zichzelf gezond en fit houden. Wanneer de Qi niet meer goed doorstroomt treden er blokkades op. Dit kan pijnklachten geven of andere symptomen teweeg brengen.

Waarom TuiNa therapie?

Het lichaam is niet altijd in staat zichzelf fit te houden of zich over de drempel naar herstel te tillen. TuiNa-therapie kan dan iets voor u betekenen. Want een TuiNa-behandeling haalt blokkades weg, elimineert ziekmakende factoren, helpt uw lichaam om zichzelf sterker te maken en te laten herstellen. Ons lichaam heeft namelijk van nature een heel groot zelfhelend vermogen. Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat het lichaam ook daadwerkelijk de kans krijgt. We bekijken samen hoe we dat het beste in uw situatie kunnen doen.

Holistische visie

Binnen TuiNa is de holistische visie belangrijk. We kijken naar het geheel. Dat betekent dat niet alleen de behandeling belangrijk is, maar dat er ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld leefwijze en voeding. Meestal zijn enkele kleine aanpassingen al voldoende. Tijdens een behandeling bespreken we wat u zelf kunt doen ter bevordering van uw herstel.

Wat is het voordeel van TuiNa ondersteund door acupunctuur?

In mijn opleiding heb ik de effectiviteit onderzocht van TuiNa in combinatie met acupunctuur ten opzichte van de afzonderlijke behandelingen. Uit mijn onderzoek blijkt, dat een TuiNa-behandeling ondersteund door acupunctuur vaak het meest effectief is.

Qi-May

Marja Cornelissen-Egelmeers
Therapeute TuiNa en acupunctuur

mob     06-10444993
web     www.qi-may.nl
mail     info@qi-may.nl

Locatie Praktijk

Gezondheidscentrum Overloon
Baansestraat 6
5825 BX Overloon