Waarom Qi-May?

De behandelingen zijn gericht op een zo snel mogelijk en blijvend herstel. Tijdens de behandeling pakken we niet alleen de bron aan, maar proberen we ook de oorzaak te achterhalen. Hierdoor kunt u terugval voorkomen.

Klachten waar ik ervaring mee heb zijn bijvoorbeeld hardnekkige sportblessures, terugkerende blaasontsteking en bijholteontsteking, langdurige rug- en nekpijn, andere pijnen, hielspoor, prikkelbare darmsyndroom, vermoeidheid en slaapproblemen.

Waarin onderscheidt Qi-May zich?

Qi-May kiest voor een zo snel mogelijk en blijvend herstel om zo bij te dragen aan het welzijn van haar cliënten.

Veel behandelaars kiezen voor alleen acupunctuur of voor een kortere tijd per TuiNa-behandeling. Dit heeft te maken met de vergoedingen van de zorgverzekeraars. Het nadeel van alleen acupunctuur of een korte TuiNa-behandeling is dat het lichaam minder snel hersteld, klachten langer aanhouden en er meer behandelingen nodig zijn.

Bij Qi-May vormt een intensieve TuiNa-massage van 1½ uur de kern van de behandeling. Door intensief te behandelen heb ik geleerd blokkades beter te voelen. Tijdens de massage behandel ik deze blokkades, stel de diagnose bij en pas de behandeling daar direct op aan. Hierdoor kan het lichaam zich sneller en beter herstellen. Tijdens de massage kan acupunctuur ondersteunend werken, maar deze zet ik alleen in na overleg met u.

Ook tijdens de behandeling stel ik vragen en luister ik aandachtig naar u. Wat zijn de reacties van uw lichaam op de massage, wat voelt u, wat voelt anders? Deze wisselwerking is erg belangrijk. Naast informatie over de effectiviteit van de massage, vertelt deze informatie mij ook veel over de bron van de blokkade en de oorzaak van de klachten. Dat vergroot de kans op blijvend herstel.

Wie is Qi-May

Mijn naam is Marja Cornelissen – Egelmeers. Mijn voornaam is door mijn familie afgekort tot May. Qi betekent ‘energie’ en is de rode draad in TuiNa. Vandaar de naam van mijn bedrijf Qi-May.

In 2010 begon ik met de opleiding Traditionele Chinese Geneeswijze bij de Qing Bai Academie. In 2014 ben ik afgestudeerd als therapeute in TuiNa en acupunctuur. Kort daarna ben ik begonnen met mijn eigen praktijk, Qi-May.

Naast mijn eigen praktijk werk ik sinds 1990 als gediplomeerd operatie-assistente in een ziekenhuis. Dus ook met de Westerse geneeswijze heb ik volop ervaring. Ik zie de Westerse, reguliere geneeswijze en de Chinese geneeswijze niet als concurrenten, maar als aanvullend op elkaar. Ik streef daarom naar een goede samenwerking met andere zorgdisciplines.

Mijn ideaal is een snel en blijvend herstel. Hieraan wil ik werken door de bron van de klachten aan te pakken en zo mogelijk de oorzaak weg te nemen. TuiNa en acupunctuur zetten het lichaam aan tot zelfherstel. Dit principe vind ik fascinerend. Het past in mijn beeld van een goede genezing.

Qi-May

Marja Cornelissen-Egelmeers
Therapeute TuiNa en acupunctuur

mob     06-10444993
web     www.qi-may.nl
mail     info@qi-may.nl

Locatie Praktijk

Gezondheidscentrum Overloon
Baansestraat 6
5825 BX Overloon